2009

Nová videa

V přírodě se dějí neuvěřitelné věci. Když má někdo štěstí, je u toho. Když má někdo obrovské štěstí, je u toho s kamerou nebo fotoaparátem...
Do složky videa jsem přidal pár zajímavých snímků z YouTube. Občas mi někdo pošle nějaký podobný odkaz a tak jsem si řekl, že by bylo zajímavé je mít pěkně pohromadě.

Článek o hodnocení snímků.

V souvislosti s porotováním soutěže O Zlatého jelena Slávy Štochla dostávám spoustu e-mailů, kde se mně ptáte, jak vlastně porota snímky v soutěži hodnotí. Nemůžu mluvit za ostatní členy poroty, ale můžu prozradit můj vlastní osvědčený systém hodnocení fotek. Pokud vás zajímá, co všechno na snímku hodnotím, můžete si přečíst tento článek.

Natáčení pořadu ČT Moudronos

1. června jsem se zúčastnil s ČT natáčení pořadu pro děti - Moudronos - díl  "Naši-vaši obratlovci". Natáčeli jsme na Kyjické vodní nádrži u Jirkova a tato část pořadu bude věnovaná fotografování zvířat a hlavně ptáků v přírodě.
Už teď, když tam jezdím fotit, občas rybáři nechápou, co to tam "ten blázen" dělá. O to větší překvapení zažili při natáčení :-)

Celý příspěvek...